Training en advies

Wanneer je je kennis en expertise over methode ARGOS en gehechtheid wilt vergroten, dan is het mogelijk om gebruik te maken van consultatie, training of advies. Dit kan zowel individueel als met een team, hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

14 November is er een trainingsdag “Werken met ARGOS” in Amersfoort

Tijdens deze trainingsdag leer je de methode ARGOS te gebruiken in een team. Teams van begeleiders die verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een cliënt met een hechtingsstoornis en een verstandelijke beperking staan vaak voor grote uitdagingen. De methode ARGOS is een methode waarmee je stapsgewijs samen met je team van knelpunten naar handvatten komt. Het doel van deze dag is om te leren om deze methode toe te passen in een team.

Voor wie? Voor functionarissen die verantwoordelijk zijn voor een teamproces (gedragsdeskundigen, eerst verantwoordelijk begeleiders, consulenten)

Hoe ziet de dag er uit? In de ochtend behandelen we de inhoud van de methode en laten we zien hoe deze in een team toe te passen. In de middag gaan we oefenen met casuïstiek op teamniveau.

Kosten: 145,- (inclusief lunch bij Bijzondere Gasten, www.bijzonderegasten.nl )

Aanvang: 9.00 uur (inloop), start programma: 9.30, einde: 16.30 uur

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort (op loopafstand van station Vathorst + voldoende parkeergelegenheid)

Schrijf je in via contact Geef via het contactformulier aan dat je wilt deelnemen aan de training op 14 november. Vermeld daarbij je contactgegevens, organisatie en functie.

Er is beperkt plaats, toekenning vindt plaats op volgorde van aanmelding. Na aanmelding ontvangt u een factuur. Na betaling is de aanmelding definitief. Tot 4 weken voor de trainingsdag kunt u kosteloos annuleren, daarna wordt 50% in rekening gebracht. Afwezigheid zonder annulering geeft geen recht op restitutie.

 


Trainingen

  • Werken met methode ARGOS (open inschrijving)
  • Werken met methode ARGOS in je eigen team (in company)
  • Begeleiden van gehechtheidsgedrag (open inschrijving)
  • Begeleiden van gehechtheidsgedrag (in company)


Consultatie en advies

  • Bij individuele casussen: In een team van begeleiders methode ARGOS toepassen. Samen komen tot verkenning en betekenisverlening van het gehechtheidsgedrag en komen. Vervolgens een begeleidingsplan opstellen en het team coachen bij de uitvoering.
  • Advies bij teams die vastlopen met een cliënt met een hechtingsstoornis. Het advies kan gericht zijn op vergroten van expertise in het team, toepassen van methode ARGOS of een te volgen behandeling.

Op deze site zullen we periodiek trainingen publiceren.

Bij interesse voor trainingen, consultatie of advies kun je gebruik maken van het contactformulier. We zullen dan contact zoeken voor een passend aanbod.